ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ

Φίλοι μου
 
ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΗΝΕΣ, αλλά ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ οι οποίες θα αφορούν βιβλιογραφικές παραπομπές που ΘΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ότι ο Επίκουρος καθώς και άλλοι φιλόσοφοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΑΝ αυτά που τους απέδωσαν μεταγενέστεροι μελετητές που ενέταξαν τα αμελέτητά τους στην φιλοσοφία της οποίας βιβλιογραφία σώζεται και οδηγεί σε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ συμπεράσματα τα οποία κάποτε ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΝ γιατί ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ τι εστί αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και τι όριζε αυτή.
 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι που ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ τα ΨΕΥΔΗ που ενέταξαν σε συγγραφές οι ΠΑΝΑΘΛΙΟΙ αυτοί στοχαστές που θέλησαν μέσα από την στρέβλωση της φιλοσοφίας να οδηγήσουν στις ηδονές την κοινωνία εκμεταλευόμενοι την Λακωνικότητα των αρχαίων Ελλήνων.
 
Σήμερα παρατηρώ ότι όλο και πιο πολλοί σύγχρονοι μελετούν τον Διογένη τον Λαέρτιο πχ στην αναφορά του στον Επίκουρο και ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ στις συγγραφές του που ΜΕΝΟΥΝ γιατί σώθηκαν τα έργα του προαναφερόμενου Διογένη. Ο Διογένης ο Λαέρτιος είναι από ευτούς που ενέταξαν τα αμελέτητά τους στην φιλοσοφία γεγονός που ΑΠΟΔΥΚΝΙΕΤΑΙ από τις επιστολές του Επίκουρου τις οποίες παρουσίασε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΑ η αγαπητή μας Vasso H. Ο τρόπος παρουσίασης της κυρίας αυτής ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ γιατί αφήνει τον μελετητή ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να στοχαστεί και δεν του σερβίρει "μασημένη τροφή" όπως πράττουν πολλά άλλα ιστολόγια.
 
ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι ΘΑ ΦΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ  και θα βάζω δεσμούς για σελίδες ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ, οι οποίες αναμεταδίδουν φιλοσοφίες εκτρώματα και διασύρρουν την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία όπως ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΗΔΗ αρκετοί καθηγητές πανεπηστημίου ότι έχει γίνει σε συγγραφές που υπάρχουν στο διαδύκτιο και στην ββλιογραφία που υπάρχει. Απλά κάποιοι επιλέγουν και ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… αλλά…
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ και ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ όταν καταφέρω και αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο τον οποίο ΛΥΠΑΜΑΙ για το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΩ.
 
Μπορεί ακόμη και να έχω σιωπήσει ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ… αλλά ο Γιώργης ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ. ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ μπορεί να με σταματήσει. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
 
ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ.
ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

6 Σχόλια to “ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ”

  1. Η παρούσα δημοσίευση έγινε με αφορμή όσα διάβασα από την Annyra η οποία παρουσιάζει μία εμμονή στον υλιστικό χαρακτήρα του Επίκουρου ο οποίος ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ και όπως μπορεί να διαπιστώσει ΕΥΚΟΛΑ Ο ΚΑΘΕΙΣ και εφόσον μελετήσει την ανάλογη επιστολή του Επίκουρου η οποία παρουσιάστηκε στο Lykofos Nostalgias από την Vasso H. Δεν έχω χρόνο τώρα για να σας οδηγήσω στο ανάλογο απόσμασμα αλλά εκεί ήδη έχω αφφήσει σχόλια που τεκμηριώνουν μερικώς. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΔΩ αργότερα προς το βράδυ και όταν θα έχω χρόνο.

  2. Στην επιστολή προς Μενοικέα, μια ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΑ μετάφραση κατά την γνώμη μου θα βρείτε εδώ http://lycofos.spaces.live.com/blog/cns!B1AAF0FA18D72393!17678.entry Ο Επίκουρος αναφέρει ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ "Το να συνηθίζει κανείς σε απλή και όχι πολυτελή διατροφή και στην υγεία του είναι ωφέλιμο και στις αναγκαίες του βίου ενασχολήσεις τον κάνει ακούραστο.. και όταν, λοιπόν, κατά διαστήματα καταλήγουμε σε πολυδάπανες δίαιτες, τις απολαμβάνουμε καλύτερα.. και απέναντι στις μεταπτώσεις της τύχης μας κάνει άφοβους."Το αρχαίο κείμενο θα το βρείτε αυτούσιο εδώ http://www.hellenicpantheon.gr/epikourosmenoikeas.htmΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ ο άνθρωπος που μιλάει για ΛΙΤΗ διατροφή να είναι υλιστής;;;;;Πόση φαντασία μπορεί να έχει κάποιος ώστε να τον καθιστά υλιστή;;;

  3. Οι μηχανές αναζήτησης οδηγούν σε ιστολόγια τα οποία αναφέρονται στον Επίκουρο.ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ για να κρατήσω την Ελληνική φιλοσοφία στο επίπεδο που της ανήκει ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ που θέλουν να την υποβιβάσουν μερικοί οι οποίοι μένουν στις προσθήκες μεταγενέστερων μελετητών ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ τυο καθαρό κείμενο.Επίσης ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να με φιμώσει και να με σταματήσει στον αγώνα που κύρηξα ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ και όπως την γνώρισα σε συγγραφές της ένωσης φιλολόγων Πλάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ προς σελίδες προς αποφυγή για να είναι σε θέση ο καθένας να βρίσκει την αντίθετη άποψη και να μελετά ττην κάθε διαφορετικότητα και να ορίζει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ποια θεωρεί πιο αξιόπιστη εγγραφή.Αυτοί που επιδιώκουν τον μονόλογο και ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ όπως διώχθηκα εγώ από κάποιες σελίδες συχνά ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ, αυτοί έχουν συμφέρον να μην ακούγεται η διαφωνία και αυτό γιατί η αλήθεια ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί που έχουν λόγους να φοβούνται είναι ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΨΕΥΔΗ.Καλό σας βράδυ ή καλή σας μέρα αν δείτε το σχόλιο ξημερώματα.

  4. Επίσης το Σύνταγμα της Ελλάδος ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ότι ΚΑΘΕ λογοκρισία σε ΔΙΑΦΩΝΙΑ επί των ιδεών ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Δεν σας δίνω το άρθρο γιατί οφείλατε ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ.Αυτά για όσους διέγραψαν την διαφωνία μου σε διαπραγμάτευση φιλοσοφικών ιδεών οι οποίοι συνεχίζουν νεμε πολεμούν.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΟΛΕΘΡΟ και Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.Ο όλεθρος αγγίζει ΜΟΝΟ όσους πολεμούν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

  5. Καλό βράδυ Γιώργη.Οι επιστολές του Επίκουρου προς τον Ηρόδοτο και τον Μενοικέα διασώθηκαν μέσω του Διογένη του Λαέρτιου. Δεν υπάρχουν, δεν διασώθηκαν πουθενά αλλού πριν…Έτσι όλοι οι ιστορικοί από εκεί θα αναγνώσουμε και θα μελετήσουμε.Όσο για την προς «ύλη» ή υλική φιλοσοφία του Επίκουρου είναι δοσμένο μόνο από τον ίδιοΆννα

  6. ΝΑΙ καλή μου αλλά είναι κρίμα οι αναφορές περί ύλης του Επίκουρου να οριοθετούνται ως υλισμός.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ επίσης.

Σχολιάστε